linkki alkusivulle


Ekumeenisen keskuksen kellotorniKuva: Olavi Niemi, 7. heinäkuuta 2005

Kuvaa näppäämällä saat kuvan isompana tiedostona. Tiedosto on kooltaan 3,1 Mt.

Photo: Olavi Niemi 7.7.2005

Jotain kuvaannollista on Ekumeenisen keskuksen tuulien syömässä kellotornissa. Torni näyttää kuluneelta, mutta puuhan on sitkeää. Kevyet kirkonkellot tuskin rasittavat tornin rakenteita. Jokin koristelauta hieman näyttää repsottavan ja ristin koristeesta on osa pois. Uskoisin tornin kuitenkin seisovan paikallaan ehkä vielä 50-100 vuotta - ellei nähdä tarpeelliseksi kaataa sitä.

Sille, joka tuntee tornin huipulla olevan ristin merkityksen, torni kertoo Jumalan Pojan lunastustyöstä ja Pyhän Hengen vaikutuksesta pelastussanoman edelleen viemisessä. Torni kertoo niistä uhrauksista, joita uskovat miehet ja naiset vuosituhansien ajan ovat tehneet.

Tornin vieressä on kirkkorakennus seurakunnalle kokoontua rukoilemaan ja kuulemaan Sanaa. Vuosituhannen vaihteen tienoilla seurakuntana olivat Kaisankodista tulleet vieraat, pyhiinvaeltajat ja kantajoukko, joka varttui isä Robertin viisaita saarnoja kuunnellen.

Ei voi sanoa, että isä Robert olisi mikään sananviejä - niin sivuun kirkko ja Ekumeeninen keskus on piilotettu. Kuka vaeltaja kirkon kuitenkin onnistui löytämään, sai ihmetellä ainutlaatuista jumalanpalvelusta, ainutlaatuista opetusta, kupin kahvia, pullaa ja ehkä myös jotain seurakuntalaisten tuomia herkkuja.

Näin kesällä puinen torni katoaa kasvavien puitten lehtivihreään. Niin Jumalan rakkaus sulkekoot sinutkin ajattomaan ja kestävään syleilyynsä!

t. Olavi